Nachtmis 2023

NACHTMIS 2023

800 jaar levende kerststal

Franciscus organiseerde in 1223 de eerste levende kerststal in Greccio. Greccio was het nieuwe Bethlehem. 

“De nacht was helder als de dag, een verrukking voor mensen en dieren. En ze kwamen, mannen en vrouwen opgetogen van een ongekende vreugde bij het zien van een geheel nieuwe manier waarop het geheim van kerstmis werd gevierd. Het was 800 jaar geleden een van juichen en jubelen vervulde nacht!”

Op deze bijzondere avond zal Creatura de prachtige klanken van kerstliederen ten gehore brengen, waarmee Creatura de viering van het kerstfeest verrijkt en de gemeenschap verbindt. Laat u meevoeren door de harmonie van stemmen die samen een warme, uitnodigende atmosfeer creëren, vol vreugde en hoop.

Celebrant Gerard Heesterbeek ofm zal een feestrede houden. Gerard Heesterbeek ofm staat bekend om zijn inspirerende woorden en betrokkenheid bij Creatura. Zijn toespraak zal ongetwijfeld de geest van Kerst belichten en ons allen verenigen in de viering van deze bijzondere tijd van het jaar.

Wij kijken ernaar uit om samen met u en uw dierbaren deze avond van betekenis en harmonie te vieren. De Nachtmis in de Paterskerk is niet alleen een muzikale ervaring, maar ook een moment van bezinning, saamhorigheid en vreugde.

Datum: zondagavond 24 december 2023, 19.00 uur – Paterskerk, Biest 43, Weert.


De Paterskerk is open vanaf 18:15 uur

Toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Celebrant Gerard Heesterbeek ofm

Creatura dirigent Math Dirks