Over Zangkoor Creatura

Gemengde Zangvereniging CREATURA is opgericht in 2012. De leden van het eerste uur waren vooral enthousiast gemaakt voor de zangcultuur door de in 2011 overleden musicus Jan Kollee. Al snel sloten zich ook andere enthousiaste zangers en zangeressen aan. Onder leiding van toenmalig dirigent Hans Braun, heeft het koor in korte tijd een goede naam opgebouwd.

Inmiddels heeft CREATURA 45 leden en is gegroeid tot een zeer veelzijdige zangvereniging, die vooral opvalt en wordt gewaardeerd om de zeer mooie koorklank en het gevarieerde repertoire, van religieus tot musicals en popmuziek, evenals Nederlandstalige en Limburgse gezellige muziek.

CREATURA staat voor veelzijdig, creatief en empathisch en geeft bijzondere momenten in het leven graag een extra dimensie. Of dit nu momenten van feest, bezinning of rouw zijn, CREATURA wil het met haar repertoire muzikaal opluisteren.

Daarnaast wil CREATURA mensen van muziek laten genieten die om een of andere medische en/of sociale reden zelf niet meer de mogelijkheid hebben actief of passief te genieten van de zangcultuur. Dit doen we o.a. door huiskamerconcerten te geven (in kleine bezetting) bij dementerende ouderen.

Wilt u ook lid worden van zangkoor Creatura?