Geschiedenis

Gemengde Zangvereniging CREATURA is opgericht in 2012. De leden van het eerste uur waren afkomstig van diverse koren die samen een grote passie deelden, namelijk zingen. Al snel sloten zich ook andere enthousiaste zangers en zangeressen aan waardoor onder leiding van toenmalig dirigent Hans Braun een koor ontstond met een zeer gebalanceerde koorklank. Na uitvoeringen van de “Krönungsmesse” en een concert met Da Capo met als hoogtepunt het “Gloria” van Vivaldi,  heeft het koor in korte tijd een goede naam opgebouwd.

Onder de muzikale leiding van Ton van de Weem is Creatura gegroeid tot een zeer veelzijdige zangvereniging, die vooral opvalt en wordt gewaardeerd om de zeer mooie koorklank en het gevarieerde repertoire, van religieus tot musicals en popmuziek, evenals Nederlandstalige en Limburgse gezellige muziek.

CREATURA staat voor veelzijdig, creatief en empathisch en geeft bijzondere momenten in het leven graag een extra dimensie. Of dit nu momenten van feest, bezinning of rouw zijn, CREATURA wil het met haar repertoire muzikaal opluisteren.

Daarnaast wil CREATURA mensen van muziek laten genieten die om een of andere medische en/of sociale reden zelf niet meer de mogelijkheid hebben actief of passief te genieten van de zangcultuur. Dit doen we o.a. door huiskamerconcerten te geven (in kleine bezetting) bij dementerende ouderen.

Belangstelling voor Creatura?