ARCHIEF

10 oktober 2021

Concert ‘Samen tegen eenzaamheid’ druk bezocht


Het Franciscus Huis Weert opende zondag haar deuren voor iedereen die wilde genieten van mooie en ontroerende liederen. Dit onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee met Weerter vlaai.

Gemengd Koor Creatura uit Weert zong haar vertrouwde veelzijdige repertoire: van klassiek tot hedendaags. Jan Schroën en zijn vaste begeleider Fer Koolen openden een muzikale wereld van eerlijke emoties in prachtig dialect.

Vocaal ensemble Phoenix uit Veldhoven zong een aantal ontroerende klassiekers. Vocaal ensemble ANDIAMO! uit Weert bracht meerstemmige liederen van klassiek tot close harmony ten gehore en Toon Konings nam de deskundige en empathische begeleiding op zich.

Videoregistratie concert

Video afspelen

17 april 2022

Paaswake in Paterskerk

Raymond Vlecken, Burgemeester Weert:

Vanavond mocht ik in de Paterskerk een Paaswake bijwonen. Een zeer bijzondere en actueler dan ooit. Wij staan aan de vooravond van Pasen, het belangrijkste christelijke feest. Op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken christenen het lijden en de kruisdood van Jezus en met Pasen vieren zij zijn opstanding uit de dood. In het licht van de gebeurtenissen in Oekraïne krijgt dit feest een pijnlijk actuele lading. Dat aan het lijden van de bevolking van Oekraïne zo snel mogelijk een einde komt en de weg voor Oekraïne en zijn bevolking weer naar het licht voert, is mijn diepgevoelde wens. Ik wens u en uw dierbaren een Zalig Pasen.

En nogmaals de complimenten voor en aan de organisatie en medewerkenden.

Item WeertDeGekste

Video afspelen

14 oktober 2022

ENJOY & SING ALONG!

In het Munttheater in Weert

In het Munttheater werd gisteren het 10-jarig jubileum gevierd van Creatura. Het publiek in de zaal kon genieten van een feestelijk familieconcert ‘Enjoy & Sing Along’ boordevol zang en dans.

Creatura had een aantal andere koren en solisten uitgenodigd voor het familieconcert. Ook in de samenstelling van de uitvoerenden kwam de doelstelling tot uitdrukking: samen, ongeacht leeftijd genieten van koormuziek. De mensen die op het podium stonden waren van alle leeftijden. De jongste was zeven jaar en de oudste 83 jaar oud.

Belangrijk voor Creatura was de deelname van het kinderkoor Equal Voices, Popkoor Equal Voices en het kinderkoor van basisschool Kameleon. Zij zijn de toekomst en kunnen koormuziek levendig houden.

Bron: WeertDeGekste

Videoregistratie concert

Video afspelen

WeertDeGekste Razende Reporter

Video afspelen

04 november 2022

Herinneringsconcert ALS DE DAG VAN GISTEREN

In de Paterskerk Weert

Even stilstaan bij de mensen die er niet meer zijn en waar we veel van hebben gehouden. Bijna iedereen van welke leeftijd dan ook heeft te maken met het verlies van een dierbare.

Vrijdag 4 november ben je van harte welkom bij het herinneringsconcert van Creatura in de monumentale Paterskerk, Biest 43 te Weert. Bij binnenkomst ontvang je een kaarsje in de vorm van een hart. Dit kaarsje kun je laten branden tijdens het concert.

Gemengd Koor Creatura staat onder leiding van Ton van de Weem. Solist is Rens Teunissen. De liederen zijn afgestemd op het thema van deze avond: ‘Als de dag van gisteren.’ Zij zingen onder meer Somewhere, Nella Fantasia, Gabriellas song, Angels, Ave Maria, Als de dag van toen en You Raise me up.

Vier gasten zullen elk een korte persoonlijke overweging uitspreken. Deze gasten zijn Wethouder Michèle Ferrière, uitvaartleidster Sandra Jacobs, Creatura-lid Carine Heijmans en de gardiaan van de Weerter Franciscanen Gerard Heesterbeek.

Pianist Toon Konings begeleidt Creatura en Rens Teunissen op de piano. Hij speelt verder persoonlijke improvisaties en een compositie van de vorig jaar overleden Weertenaar Boy Kollée.

Bron: Persbericht WeertDeGekste

Fotogalerie

Creatura videoimpressies

Bekijk hier alle video’s van Creatura op Youtube