NIEUWS

10 oktober 2021

Concert ‘Samen tegen eenzaamheid’ druk bezocht


Het Franciscus Huis Weert opende zondag haar deuren voor iedereen die wilde genieten van mooie en ontroerende liederen. Dit onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee met Weerter vlaai.

Gemengd Koor Creatura uit Weert zong haar vertrouwde veelzijdige repertoire: van klassiek tot hedendaags. Jan Schroën en zijn vaste begeleider Fer Koolen openden een muzikale wereld van eerlijke emoties in prachtig dialect.

Vocaal ensemble Phoenix uit Veldhoven zong een aantal ontroerende klassiekers. Vocaal ensemble ANDIAMO! uit Weert bracht meerstemmige liederen van klassiek tot close harmony ten gehore en Toon Konings nam de deskundige en empathische begeleiding op zich.

Videoregistratie concert

Video afspelen

17 april 2022

Paaswake in Paterskerk

Raymond Vlecken, Burgemeester Weert:

Vanavond mocht ik in de Paterskerk een Paaswake bijwonen. Een zeer bijzondere en actueler dan ooit. Wij staan aan de vooravond van Pasen, het belangrijkste christelijke feest. Op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken christenen het lijden en de kruisdood van Jezus en met Pasen vieren zij zijn opstanding uit de dood. In het licht van de gebeurtenissen in Oekraïne krijgt dit feest een pijnlijk actuele lading. Dat aan het lijden van de bevolking van Oekraïne zo snel mogelijk een einde komt en de weg voor Oekraïne en zijn bevolking weer naar het licht voert, is mijn diepgevoelde wens. Ik wens u en uw dierbaren een Zalig Pasen.

En nogmaals de complimenten voor en aan de organisatie en medewerkenden.

Item WeertDeGekste

Video afspelen

Fotogalerie

Creatura videoimpressies

Bekijk hier alle video’s van Creatura op Youtube